Zuidzijde 11,

2411 RP Bodegraven.

Legoliseren

Oplossing voor crisis in de bouwsector?

Industrieel vervaardigd maatwerk in de bouwsector: een schijnbaar onverenigbare tegenstelling. Het lijkt bijna onmogelijk; toch kan dit de oplossing zijn voor de crisis in de bouwsector (volgens Hennes de Ridder in zijn boek LEGOlisering in de bouw) – een crisis die niet alleen wordt veroorzaakt door de economie, maar die veel dieper gaat en structureel is. Auto’s, computers, televisies, vliegtuigen: ze zijn het resultaat van jarenlange verzamelde kennis en ervaring. De vorm ervan verandert steeds en de prestaties verbeteren voortdurend, maar hun structuur is nog steeds dezelfde en de doorontwikkelde, verbeterde onderdelen worden vervolgens in serie geproduceerd.

Prestaties bouwsector enorm verbeteren

De bouw werkt echter nog altijd sterk ambachtelijk. Het lijkt wel alsof het er in de bouw omgaat het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Door nu juist ook in de bouw meer te prefabriceren, industrieel maatwerk te maken, bouwwerken evolutionair te ontwikkelen op basis van reeds gerealiseerde bouwwerken en gemakkelijk aanpasbaar te maken voor veranderend gebruik, kunnen de prestaties van de bouwsector enorm verbeteren. Deze manier van bouwen wordt LEGOliseren genoemd met andere woorden een totale omwenteling van de bouw, die verrassend eenvoudig in werking gezet kan worden en die niets extra kost maar zeer veel oplevert.

Creëren van bouwwerken met eenzelfde uitgangspunt

LEGO past naadloos op elkaar en om dus te kunnen LEGOliseren, moeten de uitgangspunten vastliggen. Op deze manier ontstaan er bouwwerken die een zelfde uitgangspunt hebben, maar qua vorm bepaald worden door de locatie, het beoogde gebruik en de tijd waarin we leven. Door de gebruiker bijvoorbeeld zelf de mogelijkheid te geven – met enige richtlijnen- waar het toilet, de keuken komt te staan en welke afwerkvloer, scheidingswand en bijvoorbeeld wel/niet een corridor, overheaddeur, entresol- of verdiepingsvloer gewenst is. Zo ontstaan er unieke objecten, met zoveel mogelijk behoud van de bestaande situatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van LEGOliseren voor uw vastgoedproject? Rhynleve neemt graag de tijd om u te informeren en adviseren over deze nieuwe manier van bouwen. Het wiel opnieuw uitvinden per bouwproject wordt hiermee voorgoed verleden tijd.

Project-ontwikkeling

Project-
ontwikkeling

Vastgoed projectontwikkeling gaat om het maken van keuzes

Project-management

Project-
management

Vastgoed projectontwikkeling gaat om het maken van keuzes

Totaal vastgoedbeheer

Totaal vastgoedbeheer

Vastgoed projectontwikkeling gaat om het maken van keuzes

Een afspraak maken

Wilt u een gesprek aanvragen met een vastgoed adviseur van Rhynleve Vastgoed? Bel ons dan vrijblijvend op telefoonnummer +31 (0)172 651 223 om een afspraak te maken.
U kunt ons ook een e-mail sturen met uw vragen voor de vastgoed adviseur, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.