Zuidzijde 11,

2411 RP Bodegraven.

Herbestemmen vastgoed

Langdurige leegstand

Op dit moment staan er in Nederland veel gebouwen leeg; in de meeste gevallen zijn dit prachtige gebouwen op mooie locaties. Niet alleen is dit vaak industrieel of religieus erfgoed waarvan de oorspronkelijke bestemming niet meer bestaat, maar ook kantoren die vaak al langdurig leeg staan.

Meer dan 8 miljoen vierkante meter leeg

In Nederland staat ongeveer 15% van de kantoren, dit is meer dan 8 miljoen vierkante meter, alleen al aan kantoorruimte leeg (bron PBL, juni 2014). Een duidelijk signaal dat we onze leefomgeving anders moeten inrichten. Slim transformeren en herbestemmen heeft een positief effect op de waarde van leegstaand vastgoed; geen leegstaande panden tegen de vlakte, maar deze panden een nieuw leven geven. Rhynleve Vastgoed adviseert u graag of ook uw pand geschikt is voor duurzaam herbestemmen. Nu is het juiste moment om de leegstaande gebouwen nieuw leven in te blazen.

Transformatie van werken naar wonen

Een triest en troosteloos gezicht vinden wij en waarschijnlijk neemt deze leegstand de komende jaren alleen maar toe. Leegstaande gebouwen en kantoren zijn slecht voor de leefbaarheid en het vestigingsklimaat voor bedrijven. Daarnaast is er, zeker in de grotere steden, maar ook in de dorpen, nog steeds behoefte aan extra woonruimte.

Transformatie, m.a.w. een nieuwe bestemming geven aan een (kantoor)gebouw, kan hier een goede oplossing voor zijn. Bijvoorbeeld door leegstaande (kantoor)gebouwen om te bouwen naar studentenflats, senioren (zorg)- of starterswoningen. Ook de overheid stimuleert transformatie, of te wel herbestemmen van vastgoed, en hoopt door deze transformatie de leegstand van gebouwen te verminderen. Rhynleve Vastgoed is ook groot voorstander van het herbestemmen van vastgoed, zodat er minder leegstaande panden komen.

Herbestemmen van (kantoor)gebouwen biedt mogelijkheden

Herbestemmen van kantoor(gebouwen) heeft veel voordelen. Zo helpt transformatie om het tekort aan woningen en overschot aan kantoor(gebouwen) aan te pakken. Ook is er bij kantoortransformatie veel minder bouwmateriaal nodig omdat bijna geen sloop nodig is.

Creative aanpak van een herbestemmingsproject

Niet iedere plek is geschikt voor woningen. En niet elk leegstaand pand is als (kantoor)gebouw overbodig. Daarom is het belangrijk om bij een transformatieproject rekening te houden met bijvoorbeeld de omgeving en eigenschappen van het (kantoor)gebouw; is het gebouw eenvoudig en zonder al te veel kosten om te turnen tot een woonomgeving.

Herbestemmen vraag vaak om een creatieve aanpak en elk project is een bijzonder bouwproject. Rhynleve Vastgoed, is op de hoogte van de wet- en regelgeving op dit gebied en  adviseert u graag over de zowel de financiële als de technische haalbaarheid van het herbestemmingsproject.

Of het nu gaat om de bouw, de voortgangsbewaking of de begeleiding bij het krijgen van de juiste vergunningen: Rhynleve heeft al vele jaren ervaring met het realiseren van vastgoedprojecten in binnen- en buitenland. Wij kennen dan ook als geen ander de wetten en praktische bezwaren die in de weg kunnen liggen bij herbestemmen van vastgoed en projectontwikkeling. Met onze ruime kennis van wet- en regelgeving en onze overtuigingskracht zorgen wij ervoor dat ook uw plannen werkelijkheid kunnen worden!

Project-ontwikkeling

Project-
ontwikkeling

Vastgoed projectontwikkeling gaat om het maken van keuzes

Project-management

Project-
management

Vastgoed projectontwikkeling gaat om het maken van keuzes

Totaal vastgoedbeheer

Totaal vastgoedbeheer

Vastgoed projectontwikkeling gaat om het maken van keuzes

Een afspraak maken

Wilt u een gesprek aanvragen met een vastgoed adviseur van Rhynleve Vastgoed? Bel ons dan vrijblijvend op telefoonnummer +31 (0)172 651 223 om een afspraak te maken.
U kunt ons ook een e-mail sturen met uw vragen voor de vastgoed adviseur, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.