Zuidzijde 11,

2411 RP Bodegraven.

Renovatie JLS, Techniek College Rotterdam

Renovatie JLS, Techniek College Rotterdam

 

Renovatie Jan Ligthartstraat 250 te Rotterdam

In de zomervakantie van 2016 hebben wij de projectleiding op ons genomen voor de renovatie van de gehele buitengevel. De werkzaamheden bestonden uit verwijderen van asbesthoudende gevelpanelen en vervangen, verwijderen van enkel glas en vervangen voor zonwerend dubbel glas, saneren van houtrot aan de gevel en het complete schilderwerk. Bijzondere aan dit project is dat het werk gereed moest zijn, voordat de schoolvakantie ten einde (binnen 6 weken) zou zijn.

Na de renovatiewerkzaamheden van de gevel hebben we in het schoolgebouw een laboratorium gebouwd. De oppervlakte van het schoolgebouw is 10.000m2.

Het procesmanagement voor het ontwerp en realisatie van de laboratoria voor TCR heeft bij Rhynleve gelegen en is in januari 2018 afgerond. Afhankelijk van de aard van de materialen of organismen die in de laboratoria gebruikt worden, gelden diverse opschalende eisen en voorschriften. voor het onderwijs hebben wij de realisatie voor een ML - classificatie begeleid vanaf de eerste schets, via VO en DO naar uitvoering en oplevering. Met het oog op de flexibiliteit en de aanpasbaarheid van het laboratorium, de productieruimtes en de leslokalen voor het altijd dynamische onderwijs, is het van groot belang geweest om in samenspraak met het onderwijs tot een deugdelijk PvE te komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om docentenwerkplekken, vergaderruimtes, maar ook het logistieke proces en niet in de laatste plaats de veiligheid van studenten en docenten. Naast de bouw van de laboratoria is onder leiding van Rhynleve het gehele gebouw gerefit, de buitenschil plus dak geisoleerd en alle ramen vervangen door isolatieglas.

250+

Werknemers
op locatie

150+

Projecten Vastgoed
totaalbeheer

150+

Projecten de
Projectmanagement

300+

Afgeronde projecten
sinds 2002