Zuidzijde 11,

2411 RP Bodegraven.

De Maalderij - Waddinxveen

De Maalderij - Waddinxveen

 

Rhynleve Vastgoed B.V. heeft de intentie het huidige gebouw van Gouwe Meubel te herontwikkelen. De locatie is gelegen aan de Brugweg te Waddinxveen. Er is inmiddels een plan om op deze locatie 11 appartementen en 2 grondgebonden woningen te realiseren.

Het pand is de oude maalderij 'de Eendracht'. De maalderij heeft een opvallende siergevel met romaanse bogen, spaarvelden, steunberen, lisenen en een kasteelachtige bekroning. Leuk detail hierbij is het gebruik van maalstenen op de hoekpostamenten. De Brugweg is een eeuwenoude veendijk van de brug naar het oosten. De weg werd pas laat in de negentiende eeuw van bebouwing voorzien. De maalderij is één van de grootste en beeldbepalende panden van Waddinxveen.

Het huidige pand is nu voorzien van een stuclaag wat de uitstraling van dit karakteristieke pand teniet doet. De bedoeling is om het pand weer het originele karakter van de Maalderij te geven. Het stuk wat vlak na 2000 is aangebouwd wordt ook aangepast, zodat dit esthetisch aansluit. De bestaande lift wordt hergebruikt en de woningen op de begane grond krijgen eigen voordeuren aan het hofje. De oude voordeur vormt de entree tot de twee grondgebonden woningen. Door deze voordeur te behouden wordt het karakter van het pand versterkt. Er zal een grote diversiteit aan woningtypen en afmetingen komen. Tevens komt er een nieuwe hoofdentree aan de verwachte parkeerzijde. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuin en de woningen op de verdiepingen krijgen een loggia als buitenruimte.

In het belendende gebouw werd vroeger bedrijfsmatig gebruikt, maar is nu het nationaal bromfietsmuseum gevestigd. De bovenverdieping was vroeger kantoor en staat nu leeg. De bovenverdieping zal eveneens getransformeerd worden tot woningen en aangesloten worden op het pand van Gouwe Meubel, waardoor gebruik gemaakt kan worden van dezelfde entree.

250+

Werknemers
op locatie

150+

Projecten Vastgoed
totaalbeheer

150+

Projecten de
Projectmanagement

300+

Afgeronde projecten
sinds 2002